30 November 2009

.....2009-11-30 | 23:11:10
Idag är det sista dagen i November. Imorn är vi inne i december och det är bara 5 dagar kvar tills lilfisen fyller 1 år och bara 23 dagar kvar tills Julafton. Vet fortf inte vart detta år har tagit vägen.

Imorn ska vi till BVC för 1års kontroll. Så det blir en undersökning med läkare. Benjamin skulle även fått vaccinering imorn men det får vänta eftersom han har vaccinerat sig mot svinsjukan haha. Så om 2 veckor ungefär ska han få en till spruta för svinsjukan och efter ytterligare 2 veckor får han ta 1års sprutan. Men det är bara att vänta.
Ska bli kul och se hur mkt han har vuxit. Tror dock inte att han har gått upp så jättemkt i vikt eftersom han rör på sig mkt mer nu. Men vågar man chansa på att han väger 10 kilo.. Det återstår att se :) Efter vi varit på BVC tänkte vi stanna på öppna förskolan en stund och busa lite. Och sen kommer en tjej som ska titta på min vagn. Hoppas hon köper den .. Behöver verkligen dom pengarna nu.

på söndag som sagt är den stora dagen och det blir kalas här hemma hela dagen.. Börjar med att fira med familjen på förmiddagen. Och sen på eftermiddagen så är mina vänner varmt välkomna på kalas :*) Det bjuds på fika och tårta såklart, har dock inte kommit på vad jag ska göra för tårta än. men det hinner jag nog komma på..

Nu blir det läggdax.. Godnatt

1:a Advent

.....2009-11-29 | 12:29:39


När första ljuset brinner
står julens dörr på glänt
och alla barnen glädjas
att fira få advent

091128

.....2009-11-28 | 18:54:54
Nu har det blivit dålig uppdatering igen. Känns som man nästan har glömt bort att man har en blogg. Blir inte alls lika ofta jag skriver nu som jag gjorde förut. Men ska försöka att bättra mig.
Idag är det 8 dagar kvar tills Benjamin blir 1 år . Han föddes dem 6e december 06.27. Och för exakt ett år sen så gick man bara och vänta in dom sista dagarna. Men eftersom Benjamin ville komma ut 8 dagar för tidigt så var jag ju inte ens beredd på att det skulle hända. Jag trodde jag bara hade lite förverkar , men så var det inte.
Så nu denna vecka blir det att förbreda så mkt som möjligt inför nästa helg då det blir kalas för både familj och vänner. Vilket kommer bli jättekul tror jag.

I torsdags var jag , Benjamin , Anna och mamma på badhuset , det var verkligen länge sen vi var där . Jag har varit där med Benjamin en gång innan och då gilla han det jättemkt. Men nu när vi var där så var det inte lika uppskattat som sist. För det var nått fel med värmemaskinerna eller nåt, så vattnet var svinkallt . Till och med i barnpoolen och i bubbelpoolen. så Benjamin gilla inte alls att bada , så det var lite synd. Kunde ju varit lite roligare. Men jag och Anna hade skoj iaf . Åkte kana och hade oss. Blev som barn på nytt , tyckte det var skitkul. Så troligtvis ska vi åka dit igen nästa helg då även jimmys föräldrar är här och ville oxå så gärna åka och bada.

Igår var jag i Eneby och fira Stina med brudarna.. Det var riktigt kul. Länge sen jag träffa alla som var där.. Umgicks ju med dom innan jag flytta till Trollhättan då jag bodde i Eneby , så sen jag flytta till Trollhättan och sen flytta tillbaka hit så har det inte blivit av att jag har träffat dom så mkt . Så det var riktigt kul. Blev utgång till Otten ocå efter vi varit hemma hos Stina ett tag först.

Idag har Susanne , Niklas och Filip varit här på besök. Filip fick sin försenade födelsdagspresent. Och den verka uppskattas, så det var ju bra. Det var ju välbehövligt iaf . Så barnen busa lite här hemma. Alltid kul med besök.

Så i veckan har jag inte så mkt planerat förutom då att jag ska baka och fixa en massa.
Någon som har lite tips på vad man kan baka till kalaset ? Är så dålig på det. Ska baka sirapskakor , det e det enda jag vet än så länge hehe.


Nytt till kameran

.....2009-11-25 | 14:52:59
Funderar på att lägga en beställning nu. Det blir en Jianisi Pop-Up Flash Diffuser, vit.

Diffusern monteras i blixtskon på kameror med inbyggd blixt. Den gör blixtljuset från den inbyggda blixten mjukare och förbättrar ljusets kvalitet. Den är perfekt för porträtt och enkla produktfoton.

När den inte används fälls diffusern ihop och tar nästan ingen plats alls i kameraväskan. På så sätt är den med säkerhet med när den behövs. Diffusern kan monteras med 8 olika inställningar, för att passa alla typer av inbyggda blixtar.

Diffusern eliminerar problemet med skugga från motljusskydd vid korta brännvidder och skapar ett mer professionellt, mjukt ljus utan dyra, tunga och batterislukande externa blixtar.


Mamma och pappa

.....2009-11-25 | 10:58:12
Gud vad duktig han är nu min son. Nu säger han mamma och pappa :)
Inte för att jag tror att han fattar själv att han säger det , men det låter så roligt när han säger det. Det är mest mammma han får fram. Han kan sitte jättelänge och bara säga mamma mamma mamma hihi.

Idag kommer mammi hit på besök. Ska börja julpynta lite smått och så ska vi även baka lite tills Benjamins födelsedag. Det är bara 11 dagar kvar . Vart tar tiden vägen. Jag hoppas det blir en lyckad födelsedag iaf.


Vi ska troligtvis åka till Trollhättan oxå efter Benjamin fyllt år. Och då blir det kanske ULLARED och så kanske vi skulle åka till Lisseberg och gå på julgrejen där. Har aldrig varit där vid denna årstid , och jag har sett bilder och det är sååå fint . Så mysigt.

Nu är han vacinerad :)

.....2009-11-24 | 21:03:51
Idag var vi och vacinerade Benjamin.. Trots att jag har varit emot det nu ända sen de kom att man skulle vacinera dom små barnen.. Vet inte vad det var som fick mig att ändra mig .. Men tyckte väl helt enkelt att det är lika bra . Med tanke på att han kanske ska börja dagis och sånt snart + att vi är ute och träffar folk ganska mkt.
Men det gick hur bra som helst. Visst han blev lite ledsen i några sekunder men sen gick det över.. Så nu är det skönt att det äntligen är gjort. Nu är det bara vi kvar, men jag har fortf inte bestämt mig om jag ska ta sprutan eller inte. Jimmy ska iaf ta den säger han . Men ja är fortf emot det , men ja vill ju samtidigt inte åka på den där jävla influensan. Så får se hur jag gör. Vi får inte ta den förrän nästa vecka iaf så har tills dess att tänka .

091123

.....2009-11-23 | 22:58:57
Då är det måndag igen och en ny vecka.. Nu kan jag snart räkna ner till Benjamins 1års dag :) Jag bara längtar.. Har suttit och kollat på en tjej som gör egna tårtor och har tagit kontakt med henn ifall hon kanske kan göra nån skoj tårta . Hade velat haft nått riktigt fint . Man fyller ju bara 1 år en gång i livet haha. Så får se när hon hör av sig .
Igår var vi på stan och titta på IDOL som kom till stan.. Tyvärr kom ju inte dom man ville se. Dom som var här var Reza,Camilla, Eddie , Rabih och Niklas. Men dom var riktigt duktiga.  Jag kom även med en snutt på tv. Tv4 stod ju och filma lite haha. PINSAMT. Efter uppträdandet och det , så hade de olika sponsorerna lite tåävlingar m.m
Jag var med i en tävling som Läkerol hade.. Och så vann jag :) Jag brukar aldrig ha tur när det gäller större tävlingar så. Men jag vann IDOLS KARAOKE spel ... Riktigt najs. Men tyvärr ska jag nog inte behålla det , för det är inte riktigt min grej de där. Gillar hellre singstar och lips :) Så får se om det är någon som är intresserad av det..
Man fick även lite andra godsaker . En påse med massa olika läkerol askar och tuggummin m.m

I lördags var vi hos mamma hela dagen och fira henne samt Benjamin. För min kusin från Vimmerby kom.
Så äntligen fick jag träffa lilla Thilde.. Helt underbart att få snosa bebis igen.. Är så grymt sugen på en till.
Så får väl se . Vill ju helst vänta ett bra tag till. Men man vet ju aldrig vad som händer.. Kanske Benjamin får ett syskon snart. Hade varit roligt iaf .

Imorn blir det nog att gå till öppna förskolan. har inte varit där på länge nu. Benjamin behöver leka av sig lite. Han har inte träffat så många nu de senaste.






Nelly High Heels Party

.....2009-11-21 | 12:21:09
Japp , igår var det efterlängtade partyt på Otten som jag och Sofia hade längtat så mkt till..
Var där redan vid halv 7 och ställde oss i kö för att bli dom 99 första som skulle få ett par skor.
När vi kom ner så var det redan kö. Det var ca 30 pers före oss i kön.. Det var flera st som gick runt och räkna personerna hela tiden haha. Och där vi stod så var vi typ 45 . Så vi hade ju tur och blev dom 99 första.
Väl när vi kom in så fick vi en goodiebag , en lapp att skriva i vilka skor vi ville ha samt storlek. Fick även 2 drinkbiljetter att hämta ut i baren. Underbart goda drinkar var det.. Uppe på dansgolvet hade dom ställt upp massor av skor , så det vara bara att gå runt där och välja ut vilka skor vi ville ha .. Hitta ett par jättesnygga skor jag tog. Så nu längtar jag tills dom kommer hem på posten. Efter det lilla minglet av skor hade dom utlottning på LG nya mobiltelefon. Tyvärr blev varken jag eller sofia någon lycklig vinnare. Men det var hur kul som helst iaf.
Vi stod alltså i kö i 2½ timme , tur att vi kunde underhålla oss lite med musik och trevliga tjejer somvi stod och snacka med som stod både framför och bakom oss. Blev även lite catfight i kön haha. Jag gick ur kön för jag var tvungen att gå och kissa, och när jag kommer tillbaka så blev det värdlens liv och alla bara skrek " trängs inte " haha. Jävla fjollor rent ut sagt. Jag hade stått där betydligt längre än vad dom bakom oss.. Så nästa gång jag skulle gå och kissa så ställde jag mig utanför kön och skrek " JAG GÅR OCH KISSAR NU " och alla bara skratta :)
Och så var det en tjej som kom fram till oss och sa att nästa gång nån skulle gå så skulle vi ta kort så vi kunde bevisa att vi hade stått i kön.. Haha vad e det fär sätt då.. Det ska man väl fan inte behöva göra.. Är man så desperat av ett par skor eller , det var massa som trängde sig framför oss oxå, men vi sket i det ..Vi visste ju att vi skulle komma in iaf .. Men men ..
Det blev en lyckad kväll iaf .

Vid 11 tiden skulle vi gå vidare till Palace , så Jimmy kom ner oxå. Men hann inte in på palace medans det var gratis inträde. Så vi gick till en annan pub och satte oss och tog en varsin öl.. Efter det gick vi till MC donalds och tog en hamburgare och sen blev det att åka hem..

Kommer lägga upp en bild på skorna som jag fick när dom har kommit hem på posten. Men slänger in en bild på det jag fick i goodiebagen iaf.

Grattis Mamma

.....2009-11-19 | 09:52:07
Idag säger vi grattis till min älskade mamma som fyller 50 år :)
Ska ner på stan och nu och köpa en present åt henne . Sen ska vi på kalas :)

Vagn säljes !

.....2009-11-16 | 13:03:24
Säljer som sagt min älskade Carena Swing nu. Pga att jag ska köpa en annan lite smidigare .
De enda som är fel på den är att det är att det är ett pyttelitet hål i plastet där man har fötterna. Annars är det inget störred fel på vagnen.. Den är inte ens 1år..Och den fungerar alldeles utmärkt..

Så är någon intresserad så hör gärna av er.. Den ligger ute på blocket oxå.

Vill ha 900 för den ..

 

091115

.....2009-11-15 | 22:53:19
Idag har varit en lugn och skön söndag.. Svärföräldarna åkte hem vid 2 tiden. Har varit trevligt och haft dom på besök hela helgen. Och så kommer dom om 3 veckor igen då lillplutten fyller 1 år :)

Efter att dom hade åkt hem så vila vi en stund. Sen så hade ju jag och Nettan bestämt att vi skulle ut och leka med barnen . Så vi gick ut till lekparken så barnen fick leka av sig.. Riktigt trevligt. Gunga lite först , sen begav vi oss  till sandlådan där dom fick sitta och leka lite för sig själva.. Vilket dom tyckte var jättekul , dock var ju inte Benjamin på världens bästa humör eftersom han inte hade sovit nått.. Så när vi kom hem igen så somna han som en stock haha.


NY DESIGN :)

.....2009-11-14 | 23:20:26
Äntligen har jag fått en ny design på bloggen.
Och det ska vi tacka FIA för :)
Tack så mkt ännu en gång .

091114

.....2009-11-14 | 23:19:49
Jimmys päron kom igår kväll, så det blev att titta på IDOL som vanligt . Det blev Eddie som fick lämna täclingen denna vecka. Tyckte det var bra för jag tyckte inte hon var så bra faktiskt..
Idag har vi varit ute på en tur i Norrköping. Börja med att åka till klocket till en loppmarknad som var där .Men hitta tyvärr inget roligt. Åkte sedan ut till Maxi , gick in i djuraffören först. Jimmys pappa ville kolla på fiskarna där.. Jimmy och hans pappa har sånt fiskintresse så det finns inte haha. Blir tokig av alla jävla akvarium vi har här hemma nu.. Och ännu mer ska Jimmy ha säger han.. USCH.
Åkte sedan ner til Media Markt.. Jag och Britt gick in på tygvaruhuset och kika medans grabbarna gick in på Media markt.. Men hitta inget där heller även fast dom hade 50 % eftersom dom ska gå i konkurs.. Gick vidare in på TOY´SRUS eller hur det stavas haha.. Titta på lite leksaker till Benjamim som ja vill köpa tills han fyller år och till julklapp. Varför ska leksaker vara så förbannat dyrt. Benjamin är ju helt galen i RORRI och dom leksakerna är ju skitdyra. En liten bil kostar nästan 300 kr .. Så får se om de blir nått sånt jag köper till honom. Är ju inte miljonär direkt haha.. Sedan åkte vi vidare til Rusta och till Bolagret .. Fan hitta en sån jävla snygg jacka på RUSTA , vill bara ha den jackan. Får se om vi får sålt vagnen så ska jag köpa den eller så ska jag fråga mammsen om ja kan få den i Julklapp. Och sen väl inne på Bolagret så fick man nästan panik, fy fan vad fina saker dom hade där .. Massa fint inredning.. Ja sa till Jimmy , att om vi vinner ett par mikjoner så ska ja dit och shoppa. de kan jag lova haha.
Det bara klia i fingrarna på mig .. Ohhhh

Ikväll nu har vi kollat på Dansbandskampen och ätit morötter med dipp.

Just det glömde ju ...
Igår när svärföräldrarna kom så hade dom med sig en jättefin taklampa och balkongmöbler .. Tack :)


091113

.....2009-11-14 | 23:11:13
Idag är det fredag den 13e.. Inte bra inte bra..
Får hoppas man inte har otur idag.
Men idag kommer svärföräldrarna på besök och ska stanna hela helgen !

Idag äntligen kom korten..

.....2009-11-11 | 12:37:13
Yes , idag trilla dom äntligen ner i brevlådan. Dom efterlängtade korten som vi tog på öppna förskolan.

Såhär blev dom.





BENJAMIN info

Benjamin Jimmy
är född den 6 Dec -08 en kall lördag mårgon efter lång väntan. Med sina 3040 g och 49 cm.

Nu har tiden tickat iväg o busen har hunnit bli 14 mån.

Benjamin är en liten envis kille som ofta gör som han vill. Hans favorit program på tv är RORRI Racerbil och I DRÖMMARNAS TRÄDGÅRD.
På dagarna går han på dagis och han går 15tim / veckan.



Liten blir stor..